fbpx
állás covid után pincér barista cukrász

Hogyan rázódj vissza, ha a vendéglátásban dolgoztál?

Egyre nagyobb mértékű az enyhítés, kinyitottak az éttermek, vendéglátásban szolgáltató egységek külső-belső helyiségei. Ez azt is jelenti, hogy újra szakácsokra, felszolgálókra, egyéb éttermi dolgozókra lesz szükségük.

Többféle választásod is adódik

Előfordulhat, hogy kiestél a gyakorlatból, hiszen az elmúlt egy-másfél évben nemigen volt lehetőséged a szakmádban elhelyezkedni. Elmentél hát mindenféle másnak, ami éppen adódott. Szétnéztél, és megtaláltad hogyan és miben tudsz boldogulni ezentúl a szakmádon kívül.

Az is lehet, hogy a mostani helyzet lehetőséget rejtett számodra ahhoz, hogy új hivatásra lelj. Ez esetben örülj neki, és értékeld, hogy új dolgokat is tanultál, és képezhetted magadat egy másik, számodra vonzóbb szakmában elhelyezkedve.

Merre indulj tovább?

Ha munkanélküliként, különféle támogatásokat igénybe véve várakoztál az újranyitásra, netán volt elegendő tartalékod, amivel átvészelted az elmúlt hónapokat, akkor nagy valószínűséggel visszatérsz a vendéglátásba.

Ám ha máshol helyezkedtél el időközben, akkor felmerül benned kérdésként, hogy maradsz az újonnan megtalált alkalmi – avagy mostanra állandósult – munkádnál, vagy inkább visszatérsz a szeretett  vendéglátós munkádhoz.

Mindenképpen elérkezett a pillanat, hogy újra átgondold, merre akarod vinni az életedet.

A döntéshez érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venned:

  • Mi az elkövetkező 1-3 évre a célod?
  • Milyen szakmai fejlődési utat tudsz bejárni a mostani munkahelyeden?
  • Milyen jövőt szeretnél magadnak?

Döntés

Ez a helyzet ismét csodálatos lehetőségeket tartogat, amikor is eldöntheted, merre viszed tovább az életed. Az előző kérdések megválaszolása nagyban segít az elhatározásodban.

Ha máshol folytatod a pályafutásodat, akkor ez most tényleges elhatározássá válhat benned.

Ha még nem történt meg életed nagy pályaváltása, és kacsintgatsz vissza a vendéglátásba, akkor pedig nekikezdhetsz az aktív cselekvésnek.

Ha hosszabb ideig dolgoztál már vendéglátásban, akkor valószínűleg elegendő újra ráhangolódnod, és körülnézned az álláspiacon. Ha kezdő vagy, és most indulsz ezen a pályán, akkor se csüggedj, nagy valószínűséggel minden hasznos kéznek örülnek most.

A szerzőről

Gürtler Szilvia

ICF minősített coach

Nemzetközi minősítéssel rendelkező coachként segítelek, hogy kiteljesedj abban a hivatásban, ami lelkesedéssel, örömmel tölt el. Minden tapasztalatommal, tudásommal segítelek, hogy eljuss oda, ahova magadat álmodod. 

Belépés

Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Gyorskereső

Kosár

Kosár