fbpx
CV nélkül jelentkezés állásra

Az önéletrajzok nem elavultak, de egyre szélesebb körben változnak a toborzási megoldások. Előtérbe kerülnek a megszokottnál egyszerűbb és gyorsabb jelentkezési folyamatok, amelyek megkönnyítik a jelentkezők és a munkáltatók életét azáltal, hogy csak a legfontosabb információkat kérik el a pályázat beadásakor. Vannak olyan pozíciók, aminél akár az elérhetőség elküldése is elég a jelentkezéskor, míg másoknál néhány egyéb adat megadására vagy kérdés megválaszolására is sor kerülhet.

Hogyan érheted el, hogy önéletrajz nélkül behívjanak állásinterjúra?

Az áhított állásinterjúra való bejutás a jelentkezéskor tanúsított fellépéseden, a pozícióhoz illeszkedő tulajdonságaidon, készségeiden alapul. Természetesen a korábbi munkahelyeiden szerzett tapasztalataid és feladataid is számítanak, de nem minden esetben ezek az elsődlegesek. Főleg nem a részletes leírásuk. Gondolj csak bele, ha eddig pincérként dolgoztál és most egy gyári munkára jelentkezel, kevésbé lesz fontos, hogy mennyire vagy vendég-centrikus, viszont a kitartásod, állóképességed előnyös lehet a jelentkezéskor. Egy rövid, lényegre törő üzenet sok álláshirdetésnél sokkal figyelemfelkeltőbb, mint egy túl aprólékos életrajz.

A legtöbb kékgalléros pozíciónál egyszerű üzenetben megadható a legfontosabb információ. A betanított állásoknál sokszor annyi is elegendő, hogy a pályázó szeretne az adott cégnél dolgozni, míg szakmunkás pozícióknál fontos, hogy a jelentkező rendelkezik az állás betöltéséhez szükséges végzettséggel, esetleg dolgozott-e már az adott területen. Így álláskeresőként nincs szükség több oldalas önéletrajz írására, munkáltatóként pedig azok olvasására nem kell szánni hosszú órákat.

Az allasgyorsan.hu-n erre a gyors jelentkezési folyamatra biztosítunk lehetőséget. Ahhoz, hogy bejuss az állásinterjúra alaposan olvasd el a hirdetésben szereplő elvárásokat, és a jelentkezéskor elküldött üzenetben igyekezz ezekre az elvárásokra válaszolni.

Amennyiben a hirdetés nem tartalmaz elvárásokat, egy szimpla “jelentkezem az állásra” üzenettel is jelezheted az érdeklődésedet a pozíció iránt, ezt azonban nem javasoljuk.

Helyette inkább térj ki a feladatokra. Dolgoztál már hasonló területen? Végeztél már ilyen feladatokat? Írd meg ezeket a jelentkezéskor, még akkor is, ha a hirdetésben nem teszik fel ezeket a kérdéseket. Még nem dolgoztál benne, de érdeklődsz a terület iránt? Mondd el ezt! Így már előre megválaszoltál egy-két lehetséges interjú kérdést, és növelted az esélyedet arra, hogy téged hívjanak fel.

+1 tipp: Ne egy elírás miatt maradj le egy állásról!

Mindig ellenőrizd a telefonszámodat és az e-mail címedet a pályázat elküldése előtt. A jelentkezésedet leadhatod gyorsan, de mellette legyél pontos és figyelmes. Egy félregépelt telefonszám vagy e-mail cím miatt lemaradhatsz a munkáról!

Nullára csökkentheted a félregépelés esélyét, ha regisztrálsz az allasgyorsan.hu oldalon. Csak egyszer kell az elérhetőségedet megadni (helyesen!), majd pedig egyszerűen és hibamentesen adhatod le a gyors jelentkezéseket.

Belépés

Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Gyorskereső

Kosár

Kosár